Nieuws


24-07-'17

 

Let op: Vanaf september zal de contributieverhoging van 2,- euro zijn ingang vinden. Dit geldt enkel voor onze volwassen leden hetgeen kortgesloten is tijdens onze algemene ledenvergadering op 12-07-2017. 


6-01-'17

 

Sinds 1 januari 2017 is het mogelijk om je in te schrijven voor de Steenbergse Survivalrun 2017. Dit jaar waren de eerste inschrijvers er al om een kwartier na middernacht bij. Dat is nog eens enthousiasme ;)

 


11-7-'16

 

Zoals jullie wellicht op 'kijk op steenbergen' hebben gelezen kampt Survival Steenbergen al sinds een behoorlijke tijd met vernielingen. Door dit bericht zoveel mogelijk te delen hopen wij wat meer alertheid te genereren in de omgeving van het sportpark. Tevens hopen wij dat ouders zichzelf achter de oren zullen krabben over de hangplaats van hun kroost. 

 

Zaterdag 9 juli 2016

Survivalafdeling Diomedon baalt van voortdurend vandalisme

STEENBERGEN – De survivalafdeling van Diomedon zit onderhand met de handen in het haar vanwege de vernielingen die keer op keer worden aangericht op het terrein van de club, die achterop het sportpark aan de Seringenlaan haar eigen stek heeft. Bij aanvang van de training hedenmorgen, bleek de roldeur van de opslagloods aldaar te zijn ontwricht.

Of er ook spullen gestolen zijn, is nog niet duidelijk. ,,We zijn nog druk bezig om de deur open te krijgen,’’ zo laat vice-voorzitter Susan Buuron weten. ,,Er valt hier niets van waarde te halen, maar alles wat in de loods staat is voor ons wel heel waardevol.’’

Daarbij gaat het om materialen voor het trainingsparcours en voor de hindernissen die worden gebruikt tijdens de jaarlijkse Survival Run. ,,Laatst is er ook een touw doorgesneden van één van de klimnetten. Als je dat niet op tijd ziet, kunnen er ongelukken gebeuren.''

,,Ons terrein ziet er misschien wel uit als een grote speeltuin, maar is levensgevaarlijk voor onbevoegden. Het staat ook niet voor niets rondom in de hekken. Toch weet vooral de hangjeugd zich telkens weer toegang te verschaffen en worden er dingen gesloopt. Ook de ruit van onze keet is al een keer kapot geslagen en wat langer geleden werden er zelfs piepschuimmatten, die wij gebruiken als valbescherming, in de fik gestoken.’’

Volgens Buuron heeft niet alleen de survivalafdeling van Diomedon regelmatig last van vandalisme, maar geldt dat ook voor vv Steenbergen. ,,We trekken dan ook samen op en seinen elkaar in als we iets zien. We controleren zelf ook en dat gebeurt eveneens door het buurtpreventieteam. De wijkagent en de gemeente zijn op de hoogte, maar vooralsnog helpt het allemaal niet en zitten we elke keer weer met een flinke schadepost.’’

De survivalafdeling hoopt dat mensen uit de omgeving van het sportpark ook hun ogen en oren open willen houden, en Diomedon willen inlichten als zij informatie hebben over de mogelijke daders, maar ook als zij in de toekomst ontoelaatbare dingen zien gebeuren. Dat kan via http://www.survivalsteenbergen.nl/contact/

of rechtstreeks via Mailadres van survival: survivalsteenbergen@gmail.com

4-7-'16

 

Let op! Per 1 juli 2016 hanteren wij eenmalig 6 euro administratieve kosten bij inschrijving. Dit conform de huidige richtlijnen van atletiek vereniging Diomedon. Deze wijziging zul je ook terugvinden op de nieuwe inschrijfformulieren. Voor vragen kan je contact met ons opnemen. 


11-6-'16

 

Op zaterdag 11 juni hebben we een super leuke activiteit gehad met onze zaterdag ochtend jeugd. We zijn om half vier gestart op het sportpark op de survivalbaan. Hier hebben we allemaal verschillende spelletjes gedaan. 

Om half 6 zijn we richting het zwembad de Meermin vertrokken om daar frietjes te kunnen eten.

 

Na het eten zijn we het water in gegaan om onze laatste energie nog op te maken. De kinderen hebben zich erg vermaakt in het zwembad. Het was een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. 

 


27-4-'16

 

De 19e Steenbergse Survivalrun zit er weer op! In verhouding tot de lange voorbereidingen is de dag voorbij gevlogen. Zoals gehoopt is de run ook dit jaar weer een groot succes geworden.

In totaal hebben er ruim 700 deelnemers meegedaan aan de run. Daarvan deden er 20 kids mee aan de minirun. Zij hebben super stoer het 1km lange parcours afgelegd en hebben voor deze geweldige prestatie een medaille ontvangen.

Het wisselvallige weer, waarin alle seizoenen voorbij zijn gekomen, heeft zijn tol geëist aan een groot aantal van de deelnemers. Hierdoor is er uiteindelijk de keuze gemaakt om de eerste diepe waterhindernis te schrappen. Gelukkig was de organisatie voorbereid op  alle weertypen en zijn de onderkoelde personen goed opgevangen met isolatiedekens.

Onze eigen Diomedonners hebben het erg goed gedaan en meerdere podiumplekken te pakken gekregen. Zo werd Matthé Baartmans 3e in de jeugdklasse JSC-A. Zijn broertje Lennard werd 2e bij de recreatieve jeugdrun 4,5km. Linda Smulders wist een 3e plek te veroveren bij de recreatieve dames 6,5km. Ook Luc Huijsmans stond op het podium, hij behaalde een 2e plek in de categorie recreatieve jeugdrun 6,5km. Aniek Brooijmans was de beste in deze categorie bij de dames. Onze top atleet Cristian Machielse moest het in zijn categorie opnemen tegen de voorzitter van de Survivalbond Mark Huizinga. Hij wist hem daarin te verslaan en de 1e plek op te eisen.

Ook bij de koppel categorieën zijn er een aantal Diomedonners en Steenbergenaren in de prijzen gevallen. Zo werden Niels Stander en Dirk Huijsmans 1e bij de koppelrun jeugd 4,5km. Siem en Rolf van der Weegen 2e en Zoë van der Wou en Luuk Perdaems 3e in de categorie jeugd/volwassen 4,5km. Joris en Emiel van Eijkeren 1e in de categorie jeugd/volwassenen 6,5km. Vera Brooijmans en Jeroen Bartelen 1e in de categorie volwassenen 4,5km.

Alle uitslagen zijn na te lezen op de website.

 

Als bestuur willen wij nogmaals alle vrijwilligers en sponsoren bedanken. Zonder jullie was deze geweldige dag niet mogelijk geweest. Wij hebben genoten van jullie inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen op deze toch wat frisse dag.

 

We hopen ook dat alle deelnemers het naar hun zin hebben gehad en nu al uitkijken naar de run van volgend jaar. 

 


19-4-'16

 

Afgelopen weekend is het run parcours uitgetest door onze eigen leden tijdens de clubrun. Er worden deze week hier en daar nog schoonheidsfoutjes opgelost. De weersvoorspellingen voor aankomend weekend zijn wat wisselvallig. Onze kids vonden het water dit weekend behoorlijk brrrr. Helaas kunnen we er vanuit gaan dat de temperatuur van het water deze week niet veel meer zal stijgen. Een goede tip voor de kids is om jezelf lekker in te (laten) smeren met vaseline. Hiermee kweek je een extra vetlaagje wat je beschermt tegen de ergste kou. Let wel op dat je je handen niet insmeert.. in touwen klimmen is al moeilijk genoeg, glibberende handjes maken het niet makkelijker.


11-4-'16

 

Wauw we hebben een record..! We zijn de 700 inschrijvingen gepasseerd en er zijn al 5 categorieën vol. 

 

Wij hebben ook dit jaar weer gedacht aan onze mede minirunners (5t/m9jaar). Voor hen is er een parcours van 1km uitgezet.

 

Let op! Op de dag zelf is er nog de mogelijkheid tot dag inschrijving echter; hiervoor geldt een additioneel bedrag en voor de categorieën geldt VOL=VOL


6-4-'16

 

Het parcours en de hindernissen van de Steenbergse Survivalrun zijn bekend. Op het kaartje zie je tevens de fiets en wandelroutes voor toeschouwers. 


4-4-'16

 

Wist je dat... je bij ons drie keer gratis een proefles kunt nemen voordat je lid wordt! Heb jij met de Steenbergse Survivalrun in zicht de survivalkoorts te pakken, neem dan een aantal proeflessen en wordt lid. 

 

Kijk voor meer informatie onder het kopje 'TRAINING'/lid worden.

 


21-03-'16

 

De Survivalrun komt steeds dichterbij! Vanaf afgelopen zondag is het voor deelnemers aan de run mogelijk om op zondag mee te komen trainen. Tijdens deze trainingsmomenten is er de gelegenheid om je techniek wat bij te schaven en je conditie een boost te geven. Onze trainers staan voor je klaar om je hierbij te helpen. 

 

Er is nog de mogelijkheid om te komen trainen op 1e paasdag, zondag 3 april en zondag 10 april. De training start om 09.00uur op het survivalterrein. 

 

Houd ook onze eigen pagina en de evenementenpagina op Facebook in de gaten voor de laatste info omtrent trainingen.

 


Zoals je op de homepage hebt kunnen lezen zijn we nog druk bezig met het inrichten van onze nieuwe website. Deze 'nieuwspagina' is er om jullie op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen rondom onze vereniging.

 

Zo zijn wij al weer druk bezig met de voorbereidingen van de survivalrun Steenbergen op 24 april a.s. Op zaterdag wordt er hard gewerkt aan de opbouw van de hindernissen. Handige handjes zijn altijd welkom!

 

Je kunt je aanmelden voor de bouwclub via het contact formulier op deze website of laat het even weten aan een van onze trainers.

 


Voor de run zijn wij ook altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier onder het kopje 'vrijwilligers' boven aan deze site.

 


We zijn weer Volop bezig met het bouwen Van de run!